בית הראל מ.א.ה רמת גן

לקוח: הראל חברה לביטוח
אדריכל: פלג אדריכלים
עיצוב פנים: מיקי קורנהויזר ושני פרי (WORK)
צלם: עוזי פורת

בניין בן עשר קומות ברמת גן ששופץ ונוספו לו 16 קומות, בדגש על תאורה פונקציונלית אחידה ותשומת לב מיוחדת ללוביים הקומתיים. התאורה בלוביים משקפת את התנועה בחלל באמצעות חריץ תאורה היקפי היוצר ניתוק של הקיר מהתקרה. שיוצר תאורה מרחפת יחד עם גוף לינארי שקוע המעניק תאורה פונקציונלית ומחמיא לטקסטורת העץ שמחפה את הקיר ומפחית את פיזור האור בחלל.

במסדרונות קומות המשרדים התאורה עוצבה תוך מחשבה על התנועה בחלל ובתגובה לגובה התקרה ולצורת המסדרון. במקומות בהן התקרה נמוכה התאורה שקועה בתקרה, במקטעים בהם התקרה גבוהה, גוף התאורה תלוי ממנה ובפיתול או בפנייה, פס התאורה הלינארי מתכופף ויוצר צורת קשת.

בכל אחת מקומות המשרדים מקבלות את פני הנכנסים עמדות קבלה המוגדרות על ידי גופי תאורה דקורטיביים תלויים שמשתלבים עם השפה העיצובית של התאורה במסדרונות. תקרת לובי הכניסה הראשי מנותקת באמצעות חריץ תאורה היקפי שיוצר תנועה מאחד ויזואלית את החלל, המחולק לאזורים בעלי פונקציות שונות. שני פסלים מרשימים של סיגלית לניאדו מקבלים את פני הנכנסים ומוארים על ידי ספוטים בעלי עוצמה וגוון תאורה המותאמים לטקסטורת החומרים. אזור ההמתנה בכניסה מוגדר על ידי גוף תאורה FREEDOM מבית המותג FAGERHULT וגופי תאורה עגולים שקועים בתקרה פזורים בלובי כולו ויוצרים אחידות עיצובית בקומה. דלפק הקבלה מנותק מהרצפה באמצעות תאורה ומעליו נתלו גופי תאורה טבעתיים שממשיכים את צורתם העגולה של גופי התאורה השקועים.