הקודם
הבא
הקודם
הבא

מרכז מבקרים בז״ן

לקוח: בז״ן
אדריכל: ערן מבל
צלם: שי אפשטיין

חלל הסימולציה של מרכז המבקרים בז”ן מדמה שימוש בגז בחדרים השונים בבית.  במרכז החלל דלפקים משכבות עץ לבוד וביניהן תאורת לד נסתרת בגוון חם, המעניקה לשכבות העץ מראה צף. תאורת הלדהנסתרת, אינה מפריעה לתאורת המסכים האינטראקטיביים השקועים בדלפק ומשמשים ללמידת תהליכי הזיקוק של הנפט ותועלתו בתעשייה ובשימוש ביתי. התאורה המרכזית מאירה את היקף החלל כדי להדגיש את האלמנטים שעל הקירות (חדר ילדים, מטבח, אמבטיה) על ידי ספוטים שקועים שאורם אינו מתחרה או מפריע לתאורת המסכים. קיר העץ במטבח מואר מאחור והאור בוקע דרך החריצים בקיר באופן שמעניק עומק לחלל.

חדר הלמידה של מרכז המבקרים בנוי משורות של שולחנות מחשב המוארות בתחתיתן על ידי צוקל מואר שמסמן את הכניסה לכל שורה ובתוך הקיר יש נישה מוארת ובה תצוגת מבחנות המראות שלבים שונים בתהליך זיקוק הנפט.

בחלל הסגור שבין המבנים השונים יצרנו תחושה של פארק עם צמחייה עשירה ובריכות מים. הארנו את דק העץ באמצעות בולארדים, עמודים נמוכים המשמשים לתאורה חיצונית, המאירה את הצמחייה אך אינה מפריעה לשדה הראייה.