מרכז אדמונד דה רוטשילד (רוטשילד 104)

לקוח: קרן רוטשילד
אדריכל: פלסנר אדריכלים
צלם: אסף פינצ'וק

נראותו החיצונית של מרכז אדמונד דה רוטשילד משקפת את אג'נדת קרן רוטשילד, שהיא קידום התרבות והנגשתה לכל אדם. ברוח הזו, המבנה אינו מגודר והתאורה מזמינה את העוברים והשבים לעצור ולהביט במזרקת המים העגולה, ממנה יוצאת תעלת מים מוארת בהיקפה החיצוני. החלונות זכו לתאורת לד נסתרת בתוך המשקופים העליונים וכך מודגשת המבניות של החלונות ומבנה החומר של התריסים, המאופיינים באלמנטים תקופתיים קלאסיים. קומת הכניסה מאוכלסת בגלריה עם תערוכות מתחלפות, המוארת באמצעות פסי צבירה נסתרים בחריצי תאורה מגבס ובהם ספוטים מתכווננים עם זום שהותקנו שתי וערב על מנת לאפשר גמישות מקסימלית של התאורה כלפי הקירות.

הכניסה לחדרים השונים עוברת דרך דלתות ייצוגיות של המעצב הצרפתי של הברונית דה רוטשילד והן משולבות בפליז מושחר מרוקע ומוארות באמצעות ספוט שקוע ברצפה המאיר את החלק הייחודי הזה בכל דלת. את מדרגות העלייה לגג, שמשמש כחלל פתוח לאירועים, מעטרים גופי תאורה כדוריים התלויים בגבהים שונים ומלווים את המבנה האנכי של המדרגות.