הרברט סמואל 10

לקוח: עופר השקעות
אדריכל: רני זיס אדריכלים
עיצוב פנים: אורלי שרם
צלם: עמרי אמסלם

קומפלקס מגורים יוקרתי בן 21 קומות הממוקם בטיילת הרברט סמואל על שפת ימה של תל אביב ומשקף את האופי האדריכלי הקלאסי של העיר הלבנה בשילוב אלמנטים מודרניים. אכסדרת העמודים המקבלת את פניהם של הנכנסים קיבלה יחס ייחודי באמצעות תאורת אפלייט הגבוהה מקו העין שאינה מפריעה לראות את הים בשילוב פרופילי לד שקועים ברצפה הממסגרים את שדרת העמודים המקורה.

שביל הכניסה, המרוצף מרבד נקודות מוארות במראה קסום, מעניק מרקם תאורה המשכית המוביל את המבט אל מקום המפגש בין שני המבנים והספסלים המוארים מדגישים את מקצב שדרת העמודים המקורה/ אכסדרה ומזמינים את העוברים והשבים לשבת.

המתבוננים בחזית המבנה יבחינו במרפסות המעוטרות בחריצי תאורה היקפיים המעניקים מראה אחיד לבניין. התנועה אל המעליות בלובי הכניסה הראשי מוגדרת באמצעות גוף תאורה עגול וגדול התלוי מהתקרה ומשתלב עם טקסטורת הרצפה. בלובי המעליות הקומתיות התאורה האחורית מהווה רקע לטקסטורת הקיר ומדגישה אותה.