fbpx
Previous
Next
Previous
Next

Jewelry Exchange Tender Center

Client: Israel Diamond Institute
Interior Design: Limor Hekmat-schory
Photo: Amit Gosher

The entrance corridor, the traffic artery through which all visitors enter, is illuminated by vertical lighting profiles that fit into the wall, climb and are embedded into the ceiling. Additionally, horizontal profiles emerge from the wall and are situated at varying heights to create an interesting game of different levels. Through the corridor, you arrive at the reception desk, where the lighting becomes more functional.

The cubic structure of the outer areas of the trading rooms is detached from the floor by means of hidden lighting that emphasizes its geometrical patterns. In the trading rooms themselves, functional work lighting which meets special standards for strength and variety was installed.

In the lounge area, which boasts a plywood wall, there are prominent yet adjustable lighting fixtures which emerge from the wall, emphasizing the interesting and three dimensional texture of the wall and create visual interest throughout space.