fbpx
Previous
Next
Previous
Next

Open Valley

Customer: OpenValley Ltd.
Architect: Hasadna
Project Nanager: Dotan Gal
Lighting Suppliers: tracks and hanging Golden Lite, decorative by Soho
Partition Systems: Custom made wooden partition system by Keddo Carpentry
Photographer: Marwa Harush for Gimps – Yossi Sudri

Open Valley is an entrepreneurial complex in the Jezreel Valley with meeting rooms and shared and private work spaces of various sizes. The main design concept of the entrepreneurship complex uses elements and raw materials taken from the valley landscape in order to give the place a character that blends in with the natural environment.

The lighting follows the design line, bringing to the interior the rugged agricultural landscape. Track lines with small spots follow the layout of the metallic air conditioning ducts located in the corridors and create a continuous movement that accompanies those who pass through them. The inviting lounge and shared kitchen are also lit up by tracks located perpendicular to the top sprinkler plumbing, creating a colorful and vivid texture against the exposed concrete background of the ceiling. A wall covered with pine wood panels creates a frame for a large window that overlooks the field view of the Jezreel Valley and floods the lounge with natural sunlight.

The common workspaces and office areas are illuminated by suspended light fixtures, using exposed black cables that incorporate milky LED lights and maintain the industrial look of the building, characterized by materials that can be found in casual wanderings in agricultural areas like OSB boards, used pine boards, industrial wood surfaces and concrete.